Suchy lód & Ekologia

Opublikowano 09 września 2016 w dziale Zastosowanie suchego lodu


Zastosowanie

SPRAWDŹ OFERTĘ


Suchy lód jest stosowany wszędzie, gdzie istnieje potrzeba szybkiego schłodzenia bądź zmrożenia i utrzymania niskiej temperatury.

Dodatkowym atutem jest to że może on być stosowany jako bezpieczny dodatek do żywności! (Mówi o tym, norma E 290 przez dyrektywę unijną nr 2002/82/EC oraz wynikające z niej Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia23.12.2003 (Dz. U. 03.59.530).

Wręcz wskazane jest użycie suchego lodu z uwagi na właściwości bakteriostatyczne.

null

Suchy lód uzyskuje się jako produkt uboczny w innych procesach przemysłowych z odzyskanego CO2.

To znaczy nie produkuje się i nie dodaje do atmosfery nowych cząsteczek CO2, a więc nie przyczynia się do zwiększania efektu cieplarnianego.

SPRAWDŹ OFERTĘ